Webinar: AI @ Open Universiteit & CAROU

Datum van item

12 juli

Event location: Online

19:00 - 20:30

Op dinsdag 7 juni 2022 vindt het online webinar AI @ Open Universiteit & CAROU plaats. Tijdens dit webinar vertellen prof. dr. Hans van Ditmarsch, hoogleraar en programmaleider van de opleiding Artificial Intelligence, en dr. Stefano Bromuri, universitair hoofddocent, jou alles over de opleiding en het onderzoek binnen CAROU. Aansluitend vertelt onze studieadviseur Janine Voncken jou alles over het studeren aan de Open Universiteit en kun je met alle praktische vragen bij haar terecht. Het webinar start om 19.00 uur en is via Microsoft Teams te volgen. Je kunt je nu aanmelden.

 

Master Artificial Intelligence

Hoe kun je zelf een verantwoord AI-systeem ontwikkelen om problemen op te lossen en processen, diensten en producten te verbeteren? Dat is de centrale vraag binnen de masteropleiding Artificial Intelligence. De master behandelt moderne, wetenschappelijke methoden voor model- en datageoriënteerde AI en zoomt nadrukkelijk in op de maatschappelijke en ethische aspecten.

AI, oftewel kunstmatige intelligentie, staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling. Het beïnvloedt in toenemende mate ons dagelijks bestaan en raakt alle sectoren. Denk aan milieu, gezondheid, veiligheid of logistiek. Daarbij komen aan de lopende band allerlei praktische en maatschappelijke vragen aan bod. De master AI biedt antwoord op deze en andere actuele vragen. Maar bovenal leer je het technische handwerk van AI zelf kennen aan de hand van een uitgekiend traject van tien vakken. Onderwerpen als machine learning, neurale netwerken en Bayesiaanse methoden komen zeer uitvoerig aan de orde. Aan de ethische vragen rond AI is een apart vak gewijd. Tijdens de master toetsen we zowel kennis als toepasbaar inzicht. Het implementeren van AI-projecten is minstens zo belangrijk als het afleggen van tentamens waarin verworven kennis meer systematisch wordt getoetst.

 

CAROU

Het Center for Actionable Research of the Open University (CAROU) is een jonge en dynamische onderzoeksgroep van getalenteerde wetenschappers, engineers, facilitators, en makers. Het uitvoeren van actiegericht onderzoek is het doel; onderzoek met reële, waarneembare, tastbare, bruikbare resultaten met zowel academische als zakelijke waarde. Om dit doel te bereiken, bouwen zij graag co-creatie partnerships met organisaties op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen, de regio en elders om hun innovatie-inspanningen zowel op technologisch als sociaal domein te ondersteunen. CAROU speelt in op de substantiële onderzoeksexpertise en ervaring die aanwezig is in verschillende onderzoeksprogramma's van de Open Universiteit en focust op de volgende onderzoeksdomeinen: Data Science & Artificial Intelligence, Social Innovation & Data Science, Business Analytics.

Meer info & aanmelden