Gezondheid

De gezondheidstransitie in Limburg: meer focus op preventie en belang van zorginnovaties

De druk op de zorg is ontzettend hoog. Een soort van overspannen zelfs. De zorgvraag neemt toe en de zorg wordt steeds duurder. Ook moet er na de Coronapandemie nog steeds zorg ingehaald worden. Tegelijkertijd kampt de zorgsector met personeelstekorten en neemt de vraag naar zorgpersoneel de komende jaren alleen maar toe. De manier waarop we nu met zorg omgaan, met onze gezondheid, is niet meer houdbaar in de toekomst. Kortom: de gezondheidstransitie is hard nodig. Ook in Limburg.

Welke regelingen of programma's kunnen voor jou interessant zijn?

De partners van shiftLimburg bieden je hulp binnen de gezondheids transitie en staan je graag te woord. Maar er zijn ook interessante regelingen en programma's die van meerwaarde zijn in de keuzes die jij wil maken. We lichten er een aantal uit voor je.

MedLim: accelerate your medical device startup!

The MedLim Matchmaking & Fast Track Acceleration Program (3-week sprint) is a free of charge online program. We are looking for promising startups that develop breakthrough, innovative MedTech products and services in the Cardiovascular, Diabetes, Neurological, Spine & Medical Surgical.

A collaboration with MedLim and the expertise partners is unique as they will provide support with world class experts in the field of business, medical device development, regulatory, IP and financing. A limited selection of startups/scaleups will have a unique opportunity to work closely with these experts in the Limburg region (NL) and to benefit from quick access and the know-how of the MedLim partners (Medtronic & LIOF, and expert centers of Brightlands Maastricht Health Campus & Medace) supported by the imec.istart team.

In 2023 we will start the third edition of MedLim.

More information

LEEF

Innovatieve ideeën ter verbetering van de gezondheid en vitaliteit van de inwoners van Parkstad kunnen rekenen op een investeringssubsidie van € 10.000 uit het onlangs opgerichte Limburg Early Execution Fonds (LEEF). LEEF is een onderdeel van de Vie Innovatie Hub Parkstad (VIHP). LEEF biedt subsidies om initiatiefnemers met veelbelovende ideeën op het gebied van gezondheid en vitaliteit te ondersteunen. Dit kan in de onderzoeksfase, maar ook in een later stadium tijdens de ontwikkeling van desbetreffend idee. Een belangrijke vereiste is dat het initiatief de gezondheid in de regio Zuid-Limburg dient te bevorderen.

Lees meer

Masterclasses

LIOF is bezig met het opzetten van masterclasses voor startups op het gebied van medical devices en food & nutrition, vanuit het netwerk dat de afgelopen jaren is opgebouwd. Hierbij richten ze zich op de onderwerpen waarvan ze nu zien dat innovatieve start-ups en scale-ups daar tegenaan lopen. Als het gaat om medische technologie is bijvoorbeeld de nieuwe regelgeving duidelijk een horde. Het doel van deze masterclasses is innovaties op het gebied van gezondheid sneller naar de markt te helpen. De masterclasses bestaan uit een aantal dagdelen waarbij verschillende experts hun kennis delen en bevraagd kunnen worden. Zodra de data bekend zijn informeren we je hierover op shiftLimburg.

Lees meer

Lees de inspirerende verhalen van ondernemers!

Vragen of meer weten?

Neem contact op via hallo@shiftlimburg.nl.

No