RES informatiebijeenkomst netcongestie

Datum van item

29 juni

Event location: Maaspoort Venlo

16:30 - 19:30

Netcongestie en de rol van batterijopslag en conversie naar waterstof in Limburg

Wij nodigen je uit voor de informatiebijeenkomst netcongestie en de rol van batterijopslag en conversie naar waterstof in Limburg. Deze bijeenkomst is gericht op betrokken overheden, energiecoöperaties, ondernemers en bedrijven die geconfronteerd worden – of dreigen te worden – met netcongestie in Limburg. Het is een inhoudelijke en informerende sessie voor medewerkers en ambtenaren en geen “bestuurlijke” of politieke bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst...  praten we je bij over de stand van zaken in Limburg en presenteren we een onderzoek van Berenschot naar de mogelijke bijdrage van batterijen en waterstof. Daarnaast geven we toelichting op een subsidieregeling van OpZuid met cofinanciering van de Provincie Limburg voor opslag en conversie die dit najaar opengaat. Tot slot zijn we benieuwd waar de knelpunten en mogelijke oplossingen volgens jou liggen. 

Programma en aanmelden  Aanmelden kan via deze link. Het programma bekijken? Klik hier.

Deze bijeenkomst is onderdeel van een bredere samenwerking tussen gemeenten, de Limburgse RES-regio’s, netbeheerders Tennet en Enexis, Chemelot en de LEA-bedrijven in Limburg voor netcongestie.