Opening Brightlands Digitale Werkplaats MKB

Datum van item

28 maart

Event location: Brightlands Smart Services Campus Heerlen (Smedestraat 2)

Hele dag -

Maandag 28 maart opent de Brightlands Digitale Werkplaats MKB officieel haar deuren. De Brightlands Digitale Werkplaats MKB gaat fungeren als een overkoepelend loket waar ondernemers terecht kunnen met hun digitaliseringsvraagstukken.

Datum en tijd: maandag 28 maart 2022, 13:00-16:30

 

Digitaliseringsvraagstukken in het MKB

De Brightlands Digitale Werkplaats MKB is een initiatief van de Brightlands Smart Services Campus dat vraag en aanbod op het gebied van digitalisering van het MKB bij elkaar brengt. De werkplaats gaat fungeren als een overkoepelend loket waar ondernemers terecht kunnen met hun digitaliseringsvraagstukken.

Vervolgens worden die ondernemers gekoppeld aan onze community van experts (bedrijven en kennisinstellingen) en MKB-initiatieven (waaronder het MKB-Datalab en het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid). Die experts formuleren een gezamenlijk aanbod richting de ondernemers op basis van hun specifieke vraag- of probleemstelling en gaan vervolgens die ondernemer een stap verder brengen in hun digitaliseringproces.

Daarnaast ontwikkelen de experts op de campus specifieke proposities op het gebied van bijvoorbeeld cyber security of data analytics. Zo proberen we de mogelijkheden van digitalisering kant-en-klaar aan te bieden. De werkplaats krijgt ook een fysieke locatie op de campus in Heerlen waar ondernemers heen kunnen gaan om geïnspireerd te worden om te digitaliseren. Daarmee wordt de werkplaats een laagdrempelige one-stop-shop voor digitaliseringsvraagstukken vanuit het MKB.