Innovatiecafé: Het nieuwe siertelen

Datum van item

06 oktober

Event location: World Horti Center, Naaldwijk

15:30 - 17:00

Innovation Cafe: the new ornamental growing

Innovatiecafé: Het nieuwe siertelen

De afgelopen twee jaar heeft het Centre of Expertise Groen (de samenwerking tussen de vier agrarische hogescholen) een groot project uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) om 'Het Nieuwe Telen' nog beter toegankelijk te maken voor ondernemers en het beroepsonderwijs. In het Innovatiecafé Het Nieuwe Siertelen op donderdag 6 oktober, georganiseerd door Greenport Aalsmeer, hoort u meer over de resultaten van dit project, die heel interessant zijn voor ondernemers in de sierteelt!

 

Sprekers

Frank van der Helm, onderzoeker tuinbouw van Hogeschool Inholland, laat u kennismaken met het simulatiemodel en serious game KASSIM. Hiermee kunnen verschillende klimaatscenario’s 'gespeeld' worden waardoor zonder risico’s de voor- en nadelen van verschillende klimaatrecepten in uw teelt bepaald kunnen worden. Hij zal u ook bijpraten over het specifieke onderzoek naar toepassing van Het Nieuwe Telen in Cymbidium en Hortensia.

Loes Witteveen, lector 'Communicatie, Participatie & Sociaal- Ecologisch Leren' van Hogeschool Van Hall Larenstein, neemt u mee in de Video based Problem Appraisal: een techniek om de samenhang tussen economische, technische en sociale context van innovatieuitdagingen - letterlijk - in beeld te krijgen.

Aanmelden vóór vrijdag 30 september.

Aanmelden