ShiftLimburg viert feest! Al 1 jaar volop in beweging.

Datum van item

19 januari 2023

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

84x bekeken

shiftlimburg

Wat vliegt de tijd! Vandaag blaast shiftLimburg 1 kaarsje uit. Het interactieve community platform, dat zich richt op innovatieve Limburgse ondernemers en kennispartners, bestaat precies één jaar. En er is al zoveel moois gebeurd. Klaar voor de 2022 wrap up? Let’s go!

2022 was een jaar vol verrassingen. Met hoogte- en dieptepunten. De coronamaatregelen werden langzaam versoepeld na een harde lockdown. Vanaf maart kon alles gelukkig weer open. Maar de pandemie liet zijn sporen na. Ook de inval door Rusland in Oekraïne had veel impact. Zowel consumenten als bedrijven kregen te maken met torenhoge energie- en brandstofprijzen. Het leven in Nederland werd alsmaar duurder.

Dit heeft ons laten inzien dat veel dingen anders moeten. De transitie naar een duurzame samenleving is een absolute noodzaak en belangrijker dan ooit.

One-stop-shop

Op 19 januari 2022 is het platform shiftLimburg gelanceerd. Een initiatief van Provincie Limburg en LIOF met als doel samen op weg te gaan naar een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg. Met onze betrokken partners Keyport, LLTB, LWV, Parkmanagement, Brightlands en Rabobank is het afgelopen jaar met succes gewerkt aan dit interactieve community platform.

Op shiftLimburg kunnen de leden kennis delen en samenwerkingen aangaan. Elkaar vinden. Door Limburgse ondernemers en kennispartners op één plek te voorzien van de juiste kennis op het juiste moment, kunnen ze hun organisatie succesvol laten innoveren langs de vier voor Limburg belangrijke transities: Energie, Circulariteit, Gezondheid & Digitalisering.

Er werden natuurlijk ook mooie en inspirerende ondernemersverhalen gedeeld. Want er gebeurt al veel in Limburg!

Shift jij mee in 2023?

Vandaag staat shiftLimburg even stil bij haar 1-jarig bestaan. We blikken terug op een contentvol eerste jaar en hebben spannende plannen voor 2023. Waarin we verder gaan groeien en ontwikkelen. ShiftLimburg is immers ook nog een startup. Samen met jou willen we blijven werken aan een slimmer, duurzamer en gezonder Limburg.

Word ook lid en laat je dagelijks inspireren met speciaal geselecteerde content voor jou. Helemaal gratis!

Cijfers

In totaal waren er 24.000 bezoekers die in 2022 hebben gelezen over innovaties en ontwikkelingen in relatie tot de vier transities. Het afgelopen jaar zijn ruim 600 mensen lid geworden van het platform. Er verschenen ruim 230 artikelen over uiteenlopende onderwerpen, maar altijd met een duidelijke link met een of meerdere transities. Ook werden er meer dan 170 events gedeeld. LinkedIn, het belangrijkste kanaal, telt inmiddels 754 volgers.

 

Meest gelezen

Het meest geliefd dit jaar waren de persoonlijke verhalen van Limburgse ondernemers. Zo kwam de rubriek ‘5 vragen aan’ meerdere keren voor in de top van de best gelezen artikelen en scoorden de (video)testimonials ook heel goed. Vooral de eigen content, die door de shiftLimburg redactie gecreëerd is, was populair onder de lezers. Hieronder vind je de 10 meest bezochte pagina’s op een rijtje.

 

Vijf vragen aan & cases

Dairy of Now