QRM 4.0 Demonstrator Workshop “Applied AI for SMEs in the manufacturing industry”

Datum van item

09 maart

Event location: Businesscenter Van der Valk Urmond (Mauritslaan 49)

Hele dag -

Quick Respons Manufacturing (QRM)4.0, een project van Interreg Euregio Maas-Rijn, ondersteunt het midden- en kleinbedrijf (mkb) in het optimaliseren van de doorlooptijd van hun productieprocessen.

Datum en tijd: 9 maart 2022, 9:00 - 13:15

Het project stelt het mkb in de maakindustrie in staat om digitale technologieën uit te rollen door coaching, training en het delen van expertise en beste praktijken. Bedrijven in de maakindustrie moeten steeds sneller kunnen inspelen op de marktontwikkelingen en een brede waaier van producten of zelfs maatwerk kunnen bieden. De productie van veel kleine orders in een korte doorlooptijd vergt echter flexibiliteit, wat op zijn beurt bijkomende kosten met zich kan brengen. Hoe het bedrijf deze uitdaging aangaat, zal in toenemende mate hun concurrentievoordeel bepalen.

Over hoe de doorlooptijd te verkorten in de maakindustrie, organiseren QRM4.0 projectpartners Zuyd Hogeschool (Lectoraat Data Intelligence, Lectoraat Employability) en Brightlands Smart Services Campus op woensdag 9 maart 2022 een ‘Demonstrator Workshop Applied AI voor het mkb in de maakindustrie’.