Masterclass digitale transformatie bouw- en installatiesector

Datum van item

26 april

Event location: LWV in Roermond

15:30 - 18:00

Wat als je, als installatiebedrijf op een berg gegevens en data zit, waarmee je slimmer kunt gaan werken? En wat als je als bouwbedrijf goedkoper kunt werken door de slimme inzet van digitalisering en data? En wat als het onderhoud van woningen of gebouwen die je in beheer hebt efficiënter en duurzamer kan?

Op 26 april organiseert de Limburgse Werkgevers Vereniging in samenwerking met het MKB Datalab Limburg de masterclass ‘digitale transformatie bouw- en installatiesector’, waarmee jij met je bouw- of installatiebedrijf praktische kennis en inspiratie kunt halen. Deze bijeenkomst vindt fysiek plaats bij de LWV in Roermond en is tegelijk ook online te volgen.

Wat levert het je op?

Het programma van de masterclass gaat in op de kansen van digitalisering en het gebruik van data in de bouw- en installatiesector. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van BIM en de rol van digital twins en artificiële intelligentie in gebouwen als gedragsondersteuner van bewoners voor een CO2-vriendelijke lifestyle.

Experts delen hun kennis en na de masterclass kun je als bedrijf een scan uitvoeren waarmee er meer inzicht komt in de kennisbehoefte. Daarnaast is na afloop van de masterclass voor 20 bedrijven de gelegenheid om meer kennis op te doen in het traject Beta4You met studenten engineering van Zuyd Hogeschool.