CBS en data, wat kunnen wij ermee?

Datum van item

24 mei

Event location: Brightlands Smart Services Campus

10:00 - 11:30

We leven in een wereld die steeds meer data genereert, we weten dus veel meer en kunnen zaken ook direct in context plaatsen.

Een van de grootste data verzamelbedrijven in Nederland is het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op de Brightlands Smart Services Campus (BSSC) in Heerlen is het Datacenter Parkstad Limburg gevestigd, waarin het CBS samenwerkt met zeven Parkstadgemeenten (Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal) en de Stadsregio Parkstad Limburg. Samen doen zij regionaal onderzoek op het gebied van sociaaleconomische vraagstukken, wonen, mobiliteit, toerisme, duurzaamheid en economie.

Over het event

Tijdens dit evenement zullen Tim Muller en Rob van Kan van het CBS jullie meer vertellen over wat het CBS doet met de data die ze verzamelen. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Welke data worden er door het CBS verzameld?
  • Hoe ga je om met data?
  • Hoe zorg je dat de veiligheid en privacy gewaarborgd is?

En nog veel meer, dit alles zal uitgelegd worden met tezamen met praktijkvoorbeelden.

 

Convenant

Als afsluiting van het evenement zal een convenant getekend worden over verdere samenwerking tussen CBS en Brightlands Smart Services Campus. De ondertekening van het convenant zal worden gevierd met een stukje vlaai bij de koffie.

 

Meer info & aanmelden