
PROOF Project: Food Innovation Park
Op woensdag 1 maart is de opening van een nieuw onderzoeksgebouw rondom voeding en gezondheid op het Food Innovation Park in Roeselare (België). Het gebouw bundelt verschillende onderzoeksactiviteiten waaronder een smaaklaboratorium, een onderzoeksruimte rond het regenereren van voeding en een uitgebreide ruimte voor medische screening.
Dit gebouw is een van de resultaten van het PROOF-project: een samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse partners, waaronder Brightlands in Venlo, waarbij expertise van zorgprofessionals, (voedings-)bedrijven en kennisinstellingen wordt gebundeld om voeding op maat te ontwikkelen voor mensen met een chronische zorgvraag. Naast de opening van het gebouw komen tijdens de opening op 1 maart ook de andere projectresultaten van PROOF aan bod.
Programma
Resultaten van het PROOF-project | voormiddag | 10.30u tot 12.30u
11.00u Verwelkoming - Britt van Belkom | Brightlands
11.02u Duiding van de ambities van het PROOF-project: 'kunnen we voeding ontwikkelen op maat van de zorgvrager?' - Remco Havermans | Maastricht University
11.10u Hoe kan voeding helpen om sarcopenie (spierzwakte bij ouderen) tegen te gaan? Bedrijven, zorginstellingen en kennisinstellingen werkten in cocreatie aan eiwitverrijkte soepen - Barbare Plovie | Hogeschool VIVES
11.25u Wat is de impact van voeding op het welzijn van patiënten met COPD, een chronische longziekte? Wat gebeurt er met hun smaakacceptatie? Vanuit een wetenschappelijke insteek gingen de partners op zoek naar antwoorden - Remco Havermans | Universiteit Maastricht
11.40u Om de impact van aangepaste voeding op patiënten te kunnen meten, werkten de partners aan een app voor screening en opvolging. Hoe werkt die in de praktijk? En hoe zorg je ervoor dat de zorgvrager de app gebruikt? - Mark Linders | Green Habit Joris Wille | BeWell Innovations
12.00u Voorstelling van het Food Innovation Park (BE) en de Clinical Research Unit (NL), twee nieuwe onderzoeksfaciliteiten die de expertise rond "voeding en gezondheid" bundelen - An Sofie Pinket | Fabriek voor de Toekomst Voeding
12.20u Slotwoord
12.30u Lunch
Opening van het Food Innovation Park | namiddag | 13.30u tot 18.00u
13.30u Ontvangst en verwelkoming in Agrotopia (Agrotopia ligt op wandelafstand van het Food Innovation Park) 14.00u Keynote | Michaël Sels: "(W)eet wat goed is voor je lijf" Michaël Sels is diëtist, auteur, spreker én chef. Hij is als hoofddiëtist verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Hij staat in voor complexe nutritionele zorg, maar hij deelt ook zijn kennis en ervaring, doorspekt met persoonlijke verhalen vol verrassende ervaringen uit eerste hand. 14.45u Panelgesprek Jean de Bethune (Voorzitter van POM West-Vlaanderen) Joris Hindryckx (Algemeen directeur van Hogeschool VIVES) Jan Vander Stichele (Voorzitter van Flanders' FOOD) Kris Declercq (Burgemeester van Roeselare) 15.50u Bezoek: we brengen een bezoek aan het nieuwe gebouw op het Food Innovation Park. 16.30u Netwerkmoment in Agrotopia 18.00u Einde
Aanmelden
Wil je je graag aanmelden voor dit event? Klik op de onderstaande button!