
Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo minder voedsel verspillen en daarmee 582 miljoen euro besparen. Eind januari gingen horeca-ondernemers de uitdaging aan om samen met WasteWatchers de voedselverspilling in hun keuken terug te dringen. En dat is gelukt! Het leverde hen een voordeel op in kilo’s, Co2 uitstoot én in euro’s.
Wil jij weten hoe?
Ben jij benieuwd naar deze resultaten en wil jij weten hoe je ervoor kunt zorgen dat er geen halfvolle borden terugkomen van de tafels en er geen eten in de prullenbak verdwijnt? Kom dan naar het eindevent van de Food Waste Challenge Limburg op 17 april. En wellicht word jij dan deelnemer van de Challenge in 2024! Circa 170 horecaondernemers gingen je voor en namen de uitdaging van Estee Strooker aan om aan de slag te gaan met hun foodwaste.
Programma
Het inspirerende programma deze dag is:
11.30 – 11.45 uur: Ontvangst 11.45 – 12.00 uur: Welkom/opening 12.00 – 12.30 uur: Trends en ontwikkelingen Food Waste | Jos Klerx, sectormanager horeca, recreatie en toerisme Rabobank 12.30 – 13.00 uur: Lunchbreak 13.00 – 13.30 uur: Wereld zonder voedselverspilling | Chantal Engelen. Chantal Engelen strijdt voor een wereld zonder voedselverspilling. Ze werkt al jaren in de food sector en is de drijvende kracht achter Kromkommer 13.30 – 14.00 uur: Wij zijn er klaar voor! | Rondetafelgesprek Thomas Luttikhold (FoodWaste) met drie deelnemers van de Food Waste Challenge Limburg 14.00 - 14.30 uur: Afsluiting met een drankje.
Locatie
We ontvangen je graag op de Brightlands Greenport Campus Venlo: Villafloraweg 1 in Venlo.