
Masterclass 'van bierviltje naar business plan'
De wereld verandert snel. Als ondernemer wil je mee met nieuwe ontwikkelingen en zit je vol met ideeën. Maar hoe vertaal je een idee naar een innovatief product of concept? Een mooie stap is het beschrijven van je innovatie op een bierviltje. Hierdoor word je gedwongen om keuzes te maken en te focussen. Het invullen van het Business Model Canvas is daarna een stuk gemakkelijker en helpt je om te komen tot een goed business plan en vormt de basis voor een eventuele subsidie aanvraag.
Je innovatie op een bierviltje
“daarbij gaat het niet om heel klein schrijven, maar een keuze maken in wat je opschrijft”
Op donderdag 3 en dinsdag 8 november bieden we in Maastricht en Venlo een masterclass aan voor ondernemers die hun idee willen omzetten in een innovatief product of concept. Hoe ziet zo'n masterclass eruit?
We starten met een klein ontbijt
Je bent welkom vanaf 8.00 uur. We verwelkomen je met een lekker ontbijtje en bieden je de gelegenheid om alvast te netwerken met de andere deelnemers.
Dan gaan we aan de slag
Om 9.00 uur begint de masterclass: • We trappen af met de uitleg over hoe je ‘de innovatie op een bierviltje’ aanpakt. • Je werkt je eigen bierviltje uit en bespreekt dit met een klein groepje deelnemers. • We geven je een korte uitleg over hoe LIOF je kan ondersteunen en je idee of innovatie kan subsidiëren.
In het volgende onderdeel verdiep je je in het perspectief van de beoogde klant van jouw idee: • Wie is jouw klant, wat is zijn uitdaging en hoe creëert jouw product meerwaarde voor hem/haar? Je verdiept je in de 'Desirability' van jouw oplossing en hoe je dit gaat verifiëren. Je idee krijgt zo al meer vorm. • Na afloop van de sessie ben je in staat om het Business Model Canvas in te vullen voor bijvoorbeeld een subsidieaanvraag.
Het stopt niet bij de masterclass
Na deze sessie heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor de klassikale vervolgsessie of om een persoonlijke afspraak te maken met een business developer van LIOF. Gedurende de ochtend zijn er business developers aanwezig om je, waar nodig, te ondersteunen.
Smakelijk slot
We sluiten rond 12.00 uur af met een broodje en er is ruimte om na te praten.
We vinden het belangrijk om voedselverspilling tot een minimum te beperken. Daarom vragen we je bij je aanmelding aan te geven of je gebruik maakt van het ontbijt en de lunch.